metalai 112

„Baltic Recycling Solution“ – pirmoji atliekų tvarkymo įmonė, siūlanti 4 darbo dienų savaitę

Keturios darbo dienos, trys išeiginės. Jau kurį laiką žiniasklaidoje galima girdėti svarstymus apie tai, jog Seimas svarsto Darbo kodekso pataisas, kuriose valstybės ir savivaldybių įmonėse būtų įtvirtinta keturių darbo dienų savaitė. Užsienyje tai siūloma ir kitokio pobūdžio įmonėse. Na, o štai Panevėžyje įmonė „Baltic Recycling Solution“ jau įvedė tokią naujovę ir rezultatais džiaugiasi jau antrąjį mėnesį.

Darbuotojai – laimingi, našumas – nepakito

Įmonės vadybininkas Virginijus Jurevičius atskleidė, kad ir pačiam, įrangos montavimo ir paleidimo metu, yra tekę dirbti prie linijos, todėl žino, koks tai fiziškai sunkus darbas.

„Todėl žinau, kad penktąją darbo dieną darbuotojams jau atsiranda fizinis nuovargis. Galų gale jauni darbuotojai turi šeimas ir mes norėjome, kad jie galėtų daugiau laiko skirti joms. Tokia mūsų idėja buvo labai sėkminga ir dabar tęsiasi jau antrąjį mėnesį. Darbuotojai labai patenkinti, o darbo našumas nei kiek nenukentėjo. Darbai kaip vyko, taip vyksta ir toliau. Tiesa, norėčiau pabrėžti, kad pati įmonė dirba visas penkias dienas, tiesiog vieni darbuotojai dirba pirmadieniais, kiti – penktadieniais“, – apie pokyčius pasakojo įmonės vadybininkas.

Moderniausia įranga šalyje

Įmonė yra ne tik viena pirmųjų Lietuvoje įvedusi tokį darbo grafiką, bet ir viena didžiausių, kuri koncentruojasi būtent į laidų perdirbimą ir žaliavų prikėlimą antriniam gyvenimui.

„Kadangi esame susitelkę tik į vieną gaminį, automatiškai esame profesionalai toje srityje. Priešingai nei daugelis kitų, kurie imasi „n“ darbų ir kažkuris vis tiek nukenčia. Kad to išvengti, mes susikoncentravome į vieną sritį“, – sakė vyras.

Būtent todėl, įmonė gali perdirbti ir išvalyti laidus net iki 99.95 %. Tai – didžiausi rodikliai, kurių šalyje, daugiau niekas kitas negali pasiūlyti. „Mūsų įranga – nauja, moderni, su naujausiomis šių dienų technologijomis, todėl mūsų perdirbimo kaštai yra mažesni ir galime pasiūlyti palankesnes bendradarbiavimo sąlygas“, – pridūrė V. Jurevičius.

Pradžia – prieš 10 metų

Pasiteiravus apie įmonės gyvavimo pradžią, vadybininkas atskleidė, kad viskas prasidėjo prieš 10  metų. „Prieš tai, aš esu dirbęs laidų gamybos įmonėje. Po to mūsų keliai išsiskyrė ir kilo idėja pradėti tvarkyti atliekas bei pabandyti atvirkštinį variantą – laidus perdirbti ir žaliavas pateikti antriniam gyvenimui“, – prisiminė jis.

„Pradžioje tvarkėme visų rūšių metalo laužą, bet kirbėjo mintis, kad reikia daryti kažką daugiau. Taigi, nusprendėme įsigyti antrinėje rinkoje naudotą laidų perdirbimo liniją, kad suprastume visą darbų eigą, pažiūrėtume ar pasiseks. Na, ir 2017 m. įsigijome jau naują liniją, pradėjome sparčiau dirbti su laidais“, – pasakojo V. Jurevičius.

„Per pandemiją nusprendėme, kad reikia koncentruotis į vieną sritį ir nutarėme padidinti linijos pajėgumus bei, tuo pačiu, daryti trumpesnę darbo savaitę, nes kaip žinia, žiniasklaidoje tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje skamba mintys apie trumpesnę, 4 darbo dienų, savaitę. Tos investicijos, kurios buvo padarytos šiemet, mums leido tą padaryti“, – teigė jis.

Vieninteliai atstovai Baltijos ir Skandinavijos šalyse

Įmonės klientai – ir lietuviai, ir užsieniečiai iš daugelio Europos Sąjungos šalių. Taip pat labai svarbus aspektas, kad UAB „Baltic Recycling Solution“ – vieninteliai italų įmonės „Stokkermill“ atstovai Baltijos ir Skandinavijos šalyse.

„Kadangi 2017 m. pradėjome dairytis naujos linijos, apsistojome ties „Stokkermill“ įmone, kuri siūlė mums tinkančią liniją. Sumontavus liniją mums ji patiko, bet pastebėjome keletą trūkumų.  „Stokkermill“ įmonei pateikėme racionalius pasiūlymus, dėl įrengimo patobulinimo. Italams tai patiko. Jie pamatė potencialą mumyse ir pasiūlė tapti jų pirmaisiais ir kol kas vieninteliais atstovais Baltijos bei Skandinavijos šalyse“, – paaiškino V. Jurevičius.

Skaitykite plačiau JP.lt:
https://jp.lt/baltic-recycling-solution-pirmoji-atlieku-tvarkymo-imone-siulanti-4-darbo-dienu-savaite/

Dalintis

Leave comment

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Prenumeruokite naujienlaiškį!

Norėdami užsiprenumeruoti naujienlaiškį įveskite savo el. paštą formoje